Saturday, April 23, 2016

Hoyden Academy Workshops at Clockwork Alchemy!




The St.Clair Aeronauts are proud to introduce the Hoyden* Academy!

* Hoyden- Noun, Victorian. a boisterous girl.

We at the St.Clair Aeronauts believe in promoting creativity and artistic endeavors through workshops and activities in the San Jose Area.  This year we are bringing our special brand of practical Steampunk Arts and Crafts workshops and panels to the 2016 Clockwork Alchemy Convention.  We will be offering 10 different activities over the course of the weekend, all FREE of charge.  See below for times and locations and click on the links for more information on each workshop.



Get Information on Materials and Links for Workshops at this Google Docs Link.

Don't see the class you want?  Click Here for More Hoyden Academy Workshops in June and July!

Embroidered Greeting Cards Location: The Workshop (San Juan Room)
Scheduled Presentation Time: Friday 5pm - 5:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Decorative Bobby Pins Location: The Workshop (San Juan Room)
Scheduled Presentation Time: Friday 6pm - 6:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Victorian Art of Crochet Location: The Workshop (San Juan Room)
Scheduled Presentation Time: Friday 7pm - 8:50pm
Presenter: Laurel Brock
Duration: 1 Hour, 50 Minutes 
------------------------
Hats and Mitts From a Sweater (requires sweater) Location: The Workshop (San Juan Room)
Scheduled Presentation Time: Saturday 11am - 11:50am
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Non-English Steampunk  Location: The Study (Carmel Room)
Scheduled Presentation Time: Saturday 1pm - 1:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Sari Silk Bangles Location: Alternate Workshop (Panels Hallway)
Scheduled Presentation Time: Saturday 3pm - 3:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Weird Crochet (intermediate) Location: The Workshop (San Juan Room)
Scheduled Presentation Time: Saturday 8pm - 8:50pm
Presenter: Laurel Brock
Duration: 50 Minutes
------------------------
Friendship Bracelet Knotting Location: Alternate Workshop (Panels Hallway)
Scheduled Presentation Time: Sunday Noon - 12:50pm
Presenter: Leigh Klossen
Duration: 50 Minutes
------------------------
Steampunk Zentangle Location: Alternate Workshop (Panels Hallway)
Scheduled Presentation Time: Sunday 2pm - 2:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Introduction to Tatting Location: The Academy (San Martin Room)
Scheduled Presentation Time: Monday 11am - 11:50am
Presenter: Leigh Klossen
Duration: 50 Minutes
------------------------
Basic Tailoring (requires materials) Location: The Study (Carmel Room)
Scheduled Presentation Time: Monday Noon - 12:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------
Basic Tassel Making Location: Alternate Workshop (Panels Hallway)
Scheduled Presentation Time: Monday 1pm - 1:50pm
Presenter: Sophia St.Clair
Duration: 50 Minutes
------------------------

No comments: